Monday, July 1, 2013

Allsång och knattecuper

Ytterligare en vecka har gått. En intensiv med ack så rolig vecka. Jag vill nästan påstå att det är en av de absolut roligaste jobbveckorna jag gjort i yrket som bildjournalist. 
I tisdags var jag och Jerker Ullerstam ner till Stockholm över en dag och gjorde reportage om Allsång på Skansen samt gjorde inför-intervju med Gyllene Tider som gästar Sundsvall sen i sommar. Det var premiär för Allsång för i år, och i vanlig ordning satt det folk där redan klockan 15 när vi anlände, och de som varit där längst hade sovit över utanför ingången för att säkra sig en bra plats. Dessutom väldigt intressant att uppleva hysterin backstage när Carola drar förbi med sitt entourage och kamerablixtarna börjar slå. Har svårt att förstå värdet i det, men helt klart fascinerande upplevelse.



Resten av veckan har varit proppad med intressanta möten. Ett av de som gjorde mest intryck var att träffa Birgit Johansson som är fast i sitt eget hem. Hon bor på 10e våningen i ett hus där hissen håller på att byggas om och kommer vara ur funktion i 6-7 veckor. Hon har problem med alla möjliga delar i kroppen så det är helt omöjligt för henne att promenera upp och ner i trapporna. Hon kunde beklaga sig över smärtan i fötterna och hur långsamt sjukvårdssystemet är för att sekunden senare med glimten i ögat skratta över hur bitter hon lät.
Hon har ställt in sig på att inte kunna lämna lägenheten förrän augusti och betraktar sin balkong som sitt sommarställe.


Till stort reportage om de farliga miljöutsläppen i Norrland.
 Giffarna vann med 3-2 mot Landskrona efter att inhopparen Nicklas Maripuu nickat in bollen i 96e minuten. Matchens sista anfall.

Klubb Deströyer och ABF ordnar fotbollscup för att dra in pengar till barncancerfonden.

Jehovas vittnen ska ha stormöte i Sundsvall och tokstädare Nordichallen varje dag i en vecka innan eventet börjar.






 Matfors F9 taggar inför avgörande straffläggning fotbollscupen Lilla-VMs finalmatch.
Hästhoppning i Selånger och Selånger förlorade i fotboll.


Birsta citys egen webbkyrkopräst.

No comments:

Real Time Web Analytics