Thursday, January 28, 2016

a nu start

Nytt år och nya tag.
Egentligen så tror jag inte riktigt på det där med att förändringar ska komma med ett nytt år. Nya träningsvanor, löften till sig själv om nya rutiner och om hur livet ska bli bättre och liknande. Det kommer inte av sig självt i varje fall, sen kanske det kan kännas lättare att ha en tydlig brytpunkt för när den nya livsstilen ska börja gälla. Nu börjar min resa osv.

Med det sagt så känns det ändå att förändringar är på väg nu i år. Jag har nyligen "sagt upp mig" (läs: tackat nej till att förlänga mitt vikariat) från Folkbladet där jag vikarierat senaste 1,5 åren. Från och med mars så är det frilans på heltid som gäller, och hur läskigt det än känns att lämna en månadslön och anställning så pirrar det förväntansfullt av att kunna lägga ner hela sin tid och fokus i en fotografin. Jag ska dock inte avlägga några ambitiösa löften om att rycka upp mig här på bloggen, även om det är något som jag hoppas kunna styra upp framöver. Minns när jag började fotografera och bloggen fanns som ett klotterplank där man testade sig fram och reflekterade över sitt eget fotografi och livet i allmänhet. Det vore kul att hitta tillbaka till det och känslan av lekfullhet med sina bilder. Inte bara visa upp färdiga bilder från olika uppdrag utan snarare det som ledde fram till det, och vilka nya spår man upptäckte tack vare de stickspåren.

Nu i dag har jag suttit med urval inför en stipendieanöskan. I den processen har jag snubblat över en del bilder (se nedan) från senaste två åren som jag tagit lite i förbifarten och som jag anar någon sorts röd tråd mellan, även om det inte är helt klart för mig just nu exakt vad den tråden är. Spännande.

Bilderna är tagna i Umeå, Luleå, Slussfors och Budapest. 


2 comments:

Joakim said...

kände igen mig... Gjorde en "experimentell" film om området.
https://vimeo.com/120949979

Jonatan Stålhös said...

Haha shit, det var verkligen i exakt samma område!

Real Time Web Analytics